Mobilemoons. Η νέα τάση στα ταξίδια


Κάποτε ήταν ταμπού κάποιος να δειπνήσει ή να πάει διακοπές μόνος του. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι solo diners αποτελούν σήμερα ένα σημαντικό αγοραστικό τμήμα για τις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ εσχάτως και στα ταξίδια έχουμε μια επίσης μοναχική ομάδα, τους mobilemoons.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Expedia. το 33% των Αμερικανών επιλέγει μοναχικά ταξίδια – σχεδόν οι μισοί από αυτούς θα ταξίδευαν μόνοι στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, το 60% των ταξιδιωτών, αρκετοί εκ των οποίων είναι γονείς, προγραμματίζει μοναχικά ταξίδια μέσα στην ερχόμενη διετία, καταδεικνύοντας την έντονη ανάγκη για περισσότερη ευελιξία και αυτονομία κατά τις διακοπές.
Πρόκειται για επισκέπτες που δεν θέλουν να έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους και επιθυμούν να προγραμματίσουν και να ζήσουν το ταξίδι τους όπως θέλουν αυτοί. Θέλουν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους, να εξερευνήσουν νέους προορισμούς, να αποτοξινωθούν από το άγχος και την καθημερινότητα, να κάνουν μια εσωτερική αναζήτηση.
Βέβαια, οι mobilemoons, όπως είναι πλέον το όνομά τους, δεν είναι τελείως μόνοι, καθώς έχουν έναν πολύτιμο και αχώριστο σύντροφο: το κινητό τους τηλέφωνο. Ο μόνος φόβος μιας σημαντικής μερίδας των mobilemoons, που εντείνει την ανασφάλειά τους, είναι μήπως αυτό το μαραφέτι, που αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης και ψυχαγωγίας κατά τη φάση των διακοπών, ξεμείνει από μπαταρία ή είναι εκτός σύνδεσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η τάση του να ταξιδεύεις μόνος σου ενισχύθηκε με αφορμή την ταινία Eat Pray Love

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia