Η ''άγνοια'' και η μπριζόλα των 920 ευρώ...


Αυτό το κοσμοπολίτικο νησί συνεχίζει να με εκπλήσσει. Δυστυχώς, όχι ευχάριστα. Κάθε καλοκαίρι κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ιστορίες τρέλας, με ορισμένους επιτήδειους να χρεώνουν κυριολεκτικά ό,τι τιμή γουστάρουν. Και ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμα η ιστορία με τα χρυσά καλαμαράκια, τώρα είχαμε διάσημο Βρετανό πυγμάχο που πλήρωσε 920 ευρώ για μία μπριζόλα (!) – ο συνολικός λογαριασμός σχεδόν έφτασε τα 2.000 ευρώ.
Πολύ καλός φίλος σεφ, με ενημέρωσε ότι στο Τόκιο, στο εστιατόριο Aragawa, μία μικρή μπριζόλα Kobe των 250 γρ. στοιχίσει $258 (περίπου 230 ευρώ), ενώ το εστιατόριο Craftsteak της Νέας Υόρκης δέχεται παραγγελίες από μεγάλες παρέες για το «103» Wagyu rib-eye, το οποίο έρχεται σε ποσότητα 9 κιλών και κοστίζει $2.800 - 310 δολάρια το κιλό (περίπου 270 ευρώ). Όπως αντιλαμβάνεστε, η Μύκονος τους έχει όλους αυτούς για πρωινό…
Ως είθισται, ο Βρετανός πυγμάχος ανάρτησε τη φωτογραφία της απόδειξης στον λογαριασμό του στο Instagram προκαλώντας σάλο και ποικίλα σχόλια. Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη φωτογραφία, γράφει ότι ξύπνησε το επόμενο πρωί κλαίγοντας όταν συνειδητοποίησε το τίμημα που πλήρωσε για το γεύμα του.
Την ίδια στιγμή, όμως, και οι κοσμοπολίτες επισκέπτες αυτού του νησιού συνεχίζουν να με εκπλήσσουν. Γιατί; Είμαστε, κύριε, στο 2019, στην εποχή των social media και του TripAdvisor. Δεν δικαιολογήστε, κύριε. Δεν μπορείς σήμερα, όταν έχει βουίξει όλος ο τόπος, να μην ξέρεις σε ποιο νησί ήρθες. Δεν μπορείς να μην ξέρεις πού πας να φας. Δεν μπορείς να παραγγείλεις, όσο large και αν είσαι, χωρίς να κοιτάξεις το μενού και τις τιμές.
Εσύ, κύριε, δεν δικαιούσαι να βγαίνεις και να φωνάζεις ότι σε έγδυσαν. Πού ζεις, καλέ; Εκτός και αν το κάνεις μόνο για τη δημοσιότητα, για τα likes, τα comments και τα shares.
Το σίγουρο είναι ότι τέτοια περιστατικά πλήττουν όχι μόνο την εικόνα της Μυκόνου, η οποία εξάλλου απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, αλλά και συλλήβδην της χώρας μας. Η αγορά είναι μεν ελεύθερη, όμως θεωρώ ότι επειδή το κακό έχει παραγίνει, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, προληπτικά ή κατασταλτικά.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia