Κρουαζιερόπλοιο αποκλειστικά για ενήλικες


Στις μέρες μας η φιλοσοφία του adults only (μόνο ενήλικες) είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, με πολλά ξενοδοχεία να απαγορεύουν, για ευνόητους λόγους, την είσοδο στα (θορυβώδη) παιδιά.

Σύντομα θα δούμε και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες, το οποίο ανήκει στην Virgin Voyages, του πολυμήχανου Richard Branson. Αυτό θα είναι το Scarlet Lady (έτσι ονομαζόταν το πρώτο αεροσκάφος της Virgin Atlantic), που θα ξεκινήσει τα ταξίδια το 2020, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει 2.770 επιβάτες και θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εστίασης και ποτών.
Οι δε καμπίνες των επισκεπτών έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου, μετατρέποντας το δωμάτιο σε έναν συμπαθητικό χώρο όπου ενθαρρύνονται ακόμα και οι συνάθροισης φίλων και συγγενών. Το κρουαζιερόπλοιο θα διαθέτει 1.330 καμπίνες και 78 σουίτες «RockStar» - το 93% των καμπινών έχει θέα στον ωκεανό, ενώ το 86% διαθέτει και βεράντα.
Εχουν προβλεφθεί, επίσης, ειδικά δωμάτια για γκρουπ, που διαθέτουν τέσσερις κουκέτες τύπου «σαλέ» καθώς και καμπίνες ειδικά σχεδιασμένες για επισκέπτες που ταξιδεύουν μόνοι τους.
Τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων της Virgin Voyages, που θα αναχωρούν από το Μαϊάμι,  θα προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια αίσθηση από τον πολιτισμό και την ιστορία της κάθε χώρας που επισκέπτονται, καθώς έχει προβλεφθεί ελεύθερος χρόνος ώστε να αποβιβαστούν και να γνωρίσουν δια ζώσης τα θέλγητρα του κάθε προορισμού.
Για παράδειγμα, το Mayan Sol, 5 νυχτών, στην Costa Maya του Μεξικού, επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αποβιβαστούν για να εξερευνήσουν αρχαία ερείπια αλλά και να βουτήξουν στους κοραλλιογενείς υφάλους.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι θα απαγορεύονται τα φιλοδωρήματα, ενώ δεν θα υπάρχουν ούτε για δείγμα πλαστικά μιας χρήσης – ο σερ Branson είναι γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia