Ryanair. Για έκτη φορά χειρότερη αεροπορική εταιρεία...


Φαίνεται ότι η Ryanair έχει πολύ ακόμα δρόμο να διανύσει ώστε να παρέχει μία «τίμια» εξυπηρέτηση στο επιβατικό κοινό (αν και θεωρείται άκρως επιτυχημένη αεροπορική εταιρεία).

Η ιρλανδική low cost αεροπορική εταιρεία ψηφίστηκε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία (ερωτήθηκαν 7.900 άτομα), για έκτη συνεχή χρονιά ως η χειρότερη αεροπορική εταιρεία.

Η εταιρεία, που αξιολογήθηκε σε ζητήματα που είχαν σχέση με την επιβίβαση, τα καθίσματα, το φαγητό, το ποτό και το περιβάλλον της καμπίνας, έλαβε τη χαμηλότερη συνολική βαθμολογία, με μόλις 40% και δύο αστέρια για την εξυπηρέτηση επιβατών.

Στην ερώτηση μάλιστα αν υπάρχει αεροπορική εταιρεία με την οποία δεν θα ταξίδευαν ποτέ, το 70% των ερωτηθέντων ψήφισε «Ryanair».

Τα αποτελέσματα της έρευνας κρίνονται απολύτως φυσιολογικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία δυο χρόνια, η Ryanair έχει ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις, και έχει «καταστρέψει» τις διακοπές πολλών επιβατών, συχνά αποφεύγοντας να πληρώσει αποζημιώσεις.  Σαν να μην έφθαναν αυτά, τον τελευταίο καιρό έχει δεχθεί κριτική για την αλλαγή της πολιτικής χειραποσκευών.

Σε απάντησή της, η ιρλανδική εταιρεία αρνήθηκε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα τις ημέρες απεργιών, υποστηρίζοντας ότι το 90% των προγραμματισμένων πτήσεων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Επιπλέον, εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι η εταιρεία «προσφέρει κορυφαία (!) εξυπηρέτηση πελατών».

Στον απόηχο αυτής της έρευνας, ήρθε η πτήση της Ryanair από Λονδίνο, η οποία δεν προσγειώθηκε ως όφειλε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, αλλά εξαιτίας της κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία (λόγω υψηλών τελών και κόστους διαμονής, δεν προτιμήθηκαν πιο κοντινοί προορισμοί), με αποτέλεσμα οι επιβάτες (αρκετοί εκ των οποίων αναμένεται να κινηθούν νομικά) να υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία πολλών ωρών (πολλοί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον τελικό τους προορισμό) και να χρειαστεί η συνδρομή άλλης αεροπορικής, της Aegean, για να φτάσουν στην συμπρωτεύουσα. Η εταιρεία, αν και ζήτησε συγγνώμη, προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. Πάντως, το εν λόγω περιστατικό "αποθεώθηκε" από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βέβαια, για να κάνουμε το συνήγορο του διαβόλου, η Ryanair ποτέ δεν φημιζόταν για την καλή εξυπηρέτηση που παρέχει. Πέτυχε λόγω των εξαιρετικά χαμηλών ναύλων της, που αποτελούν δέλεαρ για μια μεγάλη, όπως φαίνεται, μερίδα του επιβατικού κοινού, που δεν επιθυμεί φρου φρου και αρώματα. Αν προσέφερε καλύτερη εξυπηρέτηση, θα χρειαζόταν προφανώς να ανεβάσει τις τιμές, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πληρότητες των αεροσκαφών της.



Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia