Heart Attack. Το πιο ανθυγιεινό μπεργκεράδικο

Το Heart Attack στο Λας Βέγκας δεν υπήρξε ποτέ ένα συνηθισμένο μπεργκεράδικο, καθώς φημίζεται για την παροχή όσο πιο ανθυγιεινού φαγητού γίνεται, το οποίο μάλιστα μπορεί, όπως γλαφυρά υποδηλώνει και η επωνυμία του, να προκαλέσει έμφραγμα.

Πρόκειται για ένα θεματικό κατάστημα εστίασης όπου οι σερβιτόρες είναι ντυμένες νοσοκόμες ενώ οι πελάτες φορούν τη ρόμπα του ασθενή. Το δε μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως τα "Single", "Double", "Triple" και "Quadruple" (τετραπλό) χάμπουργκερ, το οποίο αποτελεί μια θερμιδική βόμβα καθώς περιέχει ένα κιλό μοσχάρι, 20 λωρίδες μπέικον και οκτώ φέτες τυρί, και «προσφέρει» 8.000 θερμίδες. Δικαίως έχει χαρακτηρισθεί ως «το πιο ανθυγιεινό junk food παγκοσμίως». Υπάρχει όμως στο μενού και μία επιλογή για vegans: τσιγάρα.

Υπάρχει μάλιστα και πρόγραμμα επιβράβευσης, καθώς οι πελάτες άνω των 160 κιλών, εφόσον ζυγιστούν κατά την είσοδό τους παρουσία της «νοσοκόμας», δικαιούνται να φάνε δωρεάν. Αλλά και όσοι καταφέρουν να φάνε όλο το «τετραπλό μπέργκερ» τοποθετούνται σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και οδηγούνται από την προσωπική τους «νοσοκόμα» μέχρι το αυτοκίνητό τους.

Το εν λόγω εστιατόριο άνοιξε το 2005 με μότο το "a burger to die for" και με μια προειδοποιητική πινακίδα που αναγράφει "Caution: This establishment is bad for your health" (Προσοχή!!! Αυτός ο χώρος είναι κακός για την υγεία σου), όταν ο Τζον Μπάσο, γράφοντας μια εργασία στο μάρκετινγκ, εμπνεύστηκε από τις ιστορίες πελατών που δεν ήταν συνεπείς ως προς τις δίαιτες που ακολουθούσαν.
Επειδή όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, δύο από τους πιο τακτικούς πελάτες του Heart Attack, αμφότεροι υπέρβαροι, πέθαναν από ανακοπή.
Σε ένα άλλο περιστατικό, έτερος πελάτης υπέστη ανακοπή τρώγοντας το «Triple Bypass Burger», με τους υπόλοιπους πελάτες να ζητωκραυγάζουν και να τραβούν φωτογραφίες νομίζοντας ότι ήταν απλώς ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia