Ο Jamie Oliver κλείνει έξι εστιατόρια

Δύσκολοι καιροί για τον διάσημο τηλεοπτικό σεφ και επιχειρηματία Jamie Oliver, ο οποίος στο άμεσο μέλλον θα κλείσει έξι εστιατόρια.

Συγκεκριμένα, έξι συνολικά εστιατόρια της ιταλικής αλυσίδας Jamie’s Italian, από τα 42 που υπάρχουν σε Βρετανία και 36 στο εξωτερικό, θα κλείσει ο βρετανός σεφ, μέσα στους επόμενους μήνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κύριος λόγος που κατέστησε το εγχείρημα του Oliver μη βιώσιμο, το οποίο θα σπρώξει στην ανεργία 120 άτομα, είναι, τι άλλο, το Brexit, το οποίο άλλαξε την ισοτιμία λίρας-ευρώ - οι τιμές των υλικών που αγοράζει από την Ιταλία έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πτώσης της αξίας της λίρας έναντι του ευρώ. Στα αυξημένα κόστη πρώτων υλών, ήρθε να προστεθεί, ως επακόλουθο, η μειωμένη επισκεψιμότητα σε πολλά από αυτά τα εστιατόρια, καθώς και τα αυξανόμενα κόστη εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε εστιατόριο Jamie's Italian θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3000 επισκέπτες την εβδομάδα για να μπορεί να καταστεί οικονομικά βιώσιμο.

Όπως ισχυρίστηκε το μάνατζμεντ της εταιρείας θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της εν λόγω μάρκας στο εξωτερικό, καθώς και στην περαιτέρω διείσδυση στη Βρετανία μιας άλλης σειράς εστιατορίων με την ονομασία Barbecoa.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jamie Oliver βιώνει την αποτυχία, καθώς κατά το παρελθόν είχε δημιουργήσει ορισμένες λιγότερο πετυχημένες επιχειρήσεις όπως η σειρά delicatessen Recipease, αλλά και η γαστρονομική pub Union Jack.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia