Με σημαία την «αρπαχτή»…

Το «Μπιφτεκααάτσι» είναι ένα ακριβό κρητικό εστιατόριο. Εκεί πήγαμε μετά τη βάφτιση του γιου μου, πριν από δύο περίπου χρόνια. Είχαμε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, ο κάθε πελάτης να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τρία πιάτα. Αμ δε.

Τα τρία πιάτα, την αποφράδα εκείνη ημέρα, έγιναν τα εξής ένα: μπιφτέκια. Για να παραφράσω τη ρήση του Φορντ: «Μπορείτε να επιλέξετε όποιο πιάτο θέλετε, αρκεί να είναι μπιφτέκι με πατάτες».

Αργότερα έμαθα ότι τα υπόλοιπα πιάτα είχαν καταναλωθεί από άλλες παρέες. Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη, άφαντος. Ήταν μέσα στο μαγαζί, όπως μου απολογήθηκε μετά από μερικές μέρες, σε μια άλλη εκδήλωση. Προφανώς η δική μας εκδήλωση, με 40 και πλέον «κεφάλια», δεν ήταν στις προτεραιότητές του.

Ο μοναδικός λόγος που δεν κάναμε σκηνή ήταν για να μην «καταστρέψουμε» ολοκληρωτικά τη βραδιά. Μας έφεραν, πάντως, τα τρία ψαρονέφρια που ζητήσαμε, σε μια προσπάθεια να «απεξαρτηθούμε» από το μπιφτέκι.

Εν κατακλείδι, όχι μόνο δεν μας ζήτησαν συγγνώμη, αλλά πληρώσαμε και 1150 ευρώ. Μας χρέωσαν ακόμη και τα τρία ψαρονέφρια… Ντροπή και αίσχος.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia