Μήνυση εταιρείας εναντίον καταναλωτή!!!

Εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, ήρθε μια ανήκουστη -για τα ελληνικά δεδομένα- κίνηση, από μια εταιρεία που είναι εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής των προϊόντων της Apple, την SystemGraph, η οποία αξίωσε 200.000 ευρώ από έναν καταναλωτή που εξέφρασε δημόσια την δυσαρέσκειά του για τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με την καταγγελία του καταναλωτή, όταν απευθύνθηκε στην εν λόγω εταιρεία για να επισκευάσει τον υπολογιστή του (μολονότι δεν τον αγόρασε από εκεί), αυτή τον παρέλαβε αλλά, τελικά, δεν τον επιδιόρθωσε (ούτε λόγος για αντικατάσταση, παρόλο που ήταν μέσα στην εγγύηση). Συν τοις άλλοις, έτυχε αγενούς αντιμετώπισης από το προσωπικό της εταιρείας.

Όταν εξιστόρησε στο μπλογκ του την περιπέτειά του, η εταιρεία, βασιζόμενη στις διατάξεις περί Τύπου, τον μήνυσε απαιτώντας το, πρωτοφανές για τέτοιου είδους αντιδικίες, ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπόθεση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο ίντερνετ, που δεν άργησε να ξεπεράσει τα σύνορα και να φθάσει μέχρι και τον ηλεκτρονικό τύπο Ευρώπης και Αμερικής.

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η McDonalds «έσυρε» στα δικαστήρια δύο ακτιβιστές, που μοίραζαν φυλλάδια όπου κατήγγειλαν τον εμπορικό κολοσσό για μια σειρά από ζητήματα. Αποτέλεσμα: «σύρθηκε» η ίδια σε έναν δικαστικό αγώνα 313 ημερών, στη μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και εξέθεσε ανεπανόρθωτα την εταιρεία.

Όταν λοιπόν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως δεν μπορεί να «ταπεινώσει» δύο άνεργους ακτιβιστές, τότε εύλογα αναρωτιέται κανείς τι πραγματικά αναζητούσε η SystemGraph. Τελικά, αναγνώρισε το ολίσθημά της και –ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή- απέσυρε τη μήνυση.

Φαίνεται ότι σε αυτή τη χώρα, έννοιες όπως η «εξυπηρέτηση πελατών» και η «διαχείριση παραπόνων» παραμένουν κενό γράμμα. Ας αντιληφθούν, επιτέλους, κάποιοι ότι, αντί να επιδίδονται σε ένα κυνήγι μαγισσών, θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα και να αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia