Εστιατόριο θα πληρώσει $140.000 γιατί προσέλαβε... fake παπά

Και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει και τα έχεις ακούσει όλα, έρχεται μια είδηση σαν αυτή που ακολουθεί για να σε διαψεύσει... Εστιατόριο στην Καλιφόρνια κλήθηκε να καταβάλει 140.000 δολάρια σε καθυστερημένους μισθούς και αποζημιώσεις, αφού προσέλαβε έναν ιερέα για να αποσπάσει ομολογίες από τους εργαζόμενους, σε μια πράξη που οι ομοσπονδιακοί ερευνητές αποκαλούν "την πιο ξεδιάντροπη" πράξη διαφθοράς που έχει κάνει εργοδότης εναντίον του προσωπικού του.


Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ένας εργαζόμενος κατέθεσε ότι ο ιδιοκτήτης Che Garibaldi, ο οποίος διατηρεί δύο εστιατόρια στη βόρεια Καλιφόρνια, προσέλαβε έναν ψεύτικο ιερέα (!) για να ακούει εξομολογήσεις κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας και να "βγάζει τις αμαρτίες", ρωτώντας τους μεταξύ άλλων αν είχαν αργήσει στη δουλειά, αν είχαν κλέψει χρήματα από το ταμείο ή αν είχαν "κακές προθέσεις" προς τον εργοδότη.


«Εχοντας ορκιστεί, ένας υπάλληλος της Taqueria Garibaldi εξήγησε πώς το εστιατόριο έφερε έναν υποτιθέμενο ιερέα για να ακούσει τις "αμαρτίες" τους στον χώρο εργασίας, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι ένας διευθυντής ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ζητήματα μετανάστευσης θα εγείρονταν από την έρευνα του τμήματος», δήλωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας εργασίας Marc Pilotin στην ανακοίνωση.

Η Καθολική Επισκοπή του Σακραμέντο επιβεβαίωσε ότι δεν βρήκε "κανένα στοιχείο για οποιαδήποτε σχέση" μεταξύ του ψεύτικου ιερέα και της επισκοπής τους. "Αν και δεν γνωρίζουμε ποιο ήταν το εν λόγω πρόσωπο, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν ήταν ιερέας της Επισκοπής μας", δήλωσε εκπρόσωπος της Επισκοπής στο Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Ο Garibaldi και τρεις άλλοι ιδιοκτήτες και διαχειριστές εστιατορίων διατάχθηκαν να καταβάλουν 140.000 δολάρια σε καθυστερημένους μισθούς και αποζημιώσεις σε 35 υπαλλήλους. Το εστιατόριο θα πρέπει επίσης να καταβάλει 5.000 δολάρια σε αστικές κυρώσεις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το εστιατόριο αρνήθηκε στους υπαλλήλους την πληρωμή των υπερωριών, οι διευθυντές έλαβαν μπόνους από το σύνολο των φιλοδωρημάτων των εργαζομένων και ορισμένοι υπάλληλοι αντιμετώπισαν "δυσμενείς μεταναστευτικές συνέπειες" για τη συνεργασία τους με τους ερευνητές.

"Οι κατάπτυστες προσπάθειες αυτού του εργοδότη να ασκήσει αντίποινα κατά των εργαζομένων είχαν σκοπό να τους φιμώσουν, να παρεμποδίσουν μια έρευνα και να αποτρέψουν την ανάκτηση των απλήρωτων μισθών", δήλωσε ο Pilotin.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia