"Στοιχειωμένο" σπίτι κοστολογείται στα $1.295 τη βραδιά...

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να κάνουν σε έναν host οι επισκέπτες του καταλύματός του; Μα φυσικά να ισχυριστούν ότι το κατάλυμα είναι στοιχειωμένο. 

Αυτό ακριβώς βίωσε ο Phil Marchand, ιδιοκτήτης του "Henry Derby House" στο Salem των ΗΠΑ, όταν αρκετοί επισκέπτες τού είπαν ότι αισθάνθηκαν μια «παραφυσική» δραστηριότητα στον τρίτο όροφο.
Ως εκ τούτου, σήμερα το ιστορικό αυτό σπίτι, που ανεγέρθηκε το 1838 και πλέον διατίθεται στην πλατφόρμα της Airbnb, κοστολογείται στα  $1,295 τη νύχτα (!) και παρόλα αυτά είναι γεμάτο ένα χρόνο πριν (οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις για τον Οκτώβριο του 2023)…

Ο ιδιοκτήτης του διαπίστωσε έκπληκτος ότι υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες που αρέσκονται να διανυκτερεύσουν σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Μάλιστα, στο σπίτι έχουν καταφθάσει και «κυνηγοί φαντασμάτων» με ειδικό εξοπλισμό, οι οποίοι του διαμήνυσαν ότι εντόπισαν κάποια αφύσικη δραστηριότητα. 

Πάντως ο Marchand προσπαθεί να το προωθεί με μέτρο ως ¨στοιχειωμένο» καθώς δεν θέλει να χάσει τις οικογένειες που αναζητούν ένα μεγάλο σπίτι. Ο ίδιος όταν παλαιότερα διέμενε στο σπίτι είχε αντιληφθεί περίεργες κινήσεις, κυρίως θορύβους από βήματα, προερχόμενες από τον τρίτο όροφο, όπου κάποτε διέμεναν οι υπηρέτες. 


«Απ' ό,τι έχω ακούσει, τα πνεύματα που ζουν εκεί είναι πολύ φιλικά. Δεν θέλω να τρομάξω τους ανθρώπους που φοβούνται ότι θα βασανιστούν από φαντάσματα, αλλά πρέπει να αναγνωρίσω το γεγονός ότι είναι εκεί μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν τόσο πολλές ιστορίες για ένα φάντασμα που βρίσκεται στο σπίτι. Υπάρχει μάλιστα ξενάγηση για φαντάσματα που έρχεται μπροστά από το σπίτι και λέει ιστορίες, και δεν θέλω να εκπλαγούν οι άνθρωποι».

Δήλωσε επίσης ότι κανένας επισκέπτης δεν φοβήθηκε ποτέ, ενώ ορισμένοι είπαν ότι ξύπνησαν και βρήκαν τα πράγματά τους μετακινημένα ή αισθάνθηκαν ότι κάποιος καθόταν στην άκρη του κρεβατιού. Ενας δε φίλος του ορκίστηκε ότι είδε ένα φάντασμα στον τρίτο όροφο, ένα νεαρό κορίτσι με μακριά μαλλιά (λίγο-πολύ όπως το περιέγραψαν και οι υπόλοιποι επισκέπτες).


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia