Το μαύρο φορτηγάκι με το ανατρεπτικό μήνυμα...

Στην αμερικάνικη πολιτεία North Carolina κυκλοφορεί ένα μαύρο φορτηγάκι, το οποίο τις τελευταίες μέρες, χάρη στο ιδιαίτερο μήνυμα που φέρει, έχει γίνει viral.


Στο πίσω μέρος του φορτηγού, που εγκαινίασε τις βόλτες του στο κυριακάτικο παιχνίδι ράγκμπι (τραβώντας πάνω του τα βλέμματα των φιλάθλων), υπάρχει το μήνυμα-σημαία των αντιεμβολιαστών "Don't get vaccinated" (μην εμβολιαστείτε).

Το μήνυμα αναμφίβολα τραβά την προσοχή και παρακινεί τους περαστικούς και τους οδηγούς να διαβάσουν παρακάτω (στη διαφήμιση το μοντέλο αυτό ονομάζεται AIDA attention, interest, desire, action), εκεί όπου βρίσκεται το όνομα της εταιρείας, εν προκειμένω ενός γραφείου τελετών…

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι αυτό το γραφείο τελετών είναι φανταστικό, με τους χρήστες που θα κλικάρουν για να μπουν στο site, να μεταφέρονται σε μια σελίδα που τους προτρέπει ακριβώς το αντίθετο, να εμβολιαστούν. Το μήνυμα "Get vaccinated now" εμφανίζεται, συνοδευόμενο από τη φράση "If not, see you soon’’ (αν όχι, θα τα πούμε σύντομα).

Αυτή ήταν η ρηξικέλευθη ιδέα ενός διαφημιστικού γραφείου, σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες της εν λόγω πολιτείας, που σε μεγάλο βαθμό είναι ανεμβολίαστοι, να εμβολιαστούν για να σωθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που βγήκε το μαύρο βανάκι στους δρόμους, οι εμβολιασμοί στην περιοχή έχουν αυξηθεί…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia