Δωμάτιο ξενοδοχείου μιμείται το The Queen’s Gambit

Είναι από τις περιπτώσεις που το επιχειρείν μιμείται την τέχνη… Είναι από τις περιπτώσεις που ένα ξενοδοχείο, το 21c Museum Hotel, δημιούργησε ένα δωμάτιο για τους λάτρεις του σκάκι και δη τους λάτρεις της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Queen’s Gambit», που κυριολεκτικά έκανε θραύση (το είδαν 62 εκατ. νοικοκυριά μέσα σε 28 μόλις μέρες).

Το εν λόγω ξενοδοχείο, που εδρεύει στο Lexington του Kentucky (από όπου κατάγεται η ηρωίδα), εμπνεόμενο από την μίνι σειρά φέρει, στη σουίτα με το όνομα Harmon, τα πιόνια του σκάκι κολλημένα στο ταβάνι, όπως φυσικά και την ρετρό διακόσμηση. 

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν μέσα σε 10 μόλις μέρες, με το ξενοδοχείο να ευελπιστεί ότι το συγκεκριμένο design θα παραμείνει για καιρό, όσο τουλάχιστον κρατάει ο παροξυσμός για το σκάκι.

To ρετρό δωμάτιο της δεκαετίας του ‘60, που κοστολογείται στα 234 δολάρια τη βραδιά (περίπου 190 ευρώ – στην τιμή δεν περιλαμβάνεται, για όσους το επιθυμούν να αγοράσουν, το σετ παιχνιδιού πάνω στο τραπέζι), πέρα από έναν ταξιδιωτικό οδηγό της περιοχής για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα της Beth, διαθέτει και εγκατάσταση σκακιέρας πάνω από το κρεβάτι, «αντιγράφοντας» τα οράματα που είχε η εθισμένη στα ναρκωτικά πρωταγωνίστρια Beth Harmon, στην σειρά.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia