Ο sir Richard Branson επιβραβεύει 14χρονη που βρήκε και επέστρεψε πορτοφόλι...

Είναι από τις ειδήσεις που τις δύσκολες και γιορτινές μέρες που ζούμε σε κάνουν να χαμογελάσεις.

Ένα 14χρονο κορίτσι στη Βρετανία, η Rhiannon Parkinson, βρήκε ένα πορτοφόλι στο κατάστημα Sainsbury's, με 700 λίρες στο εσωτερικό του (περίπου 780 ευρώ), το οποίο παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του.

Όπως δήλωσε ο κάτοχος του πορτοφολιού, η γενναιόδωρη πρωτοβουλία της μικρής τους «έσωσε» τα Χριστούγεννα, καθώς τα χρήματα αυτά προοριζόταν για τα δώρα των παιδιών.


Το ακόμα πιο ωραίο της υπόθεσης είναι ότι η μικρή έχει γίνει τις τελευταίες μέρες αποδέκτης δώρων από αγνώστους, που εντυπωσιάστηκαν από την τιμιότητά της. Το κατάστημα όπου βρήκε το πορτοφόλι, όπως και η Amazon, της παρέδωσαν από ένα εκπτωτικό κουπόνι 20 λιρών, ενώ κάποιοι συγκέντρωσαν και της έστειλαν 100 λίρες.

Ένα από τους δωρητές ήταν και η αυτού μεγαλειότης sir Richard Branson, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έβαλε ένα στέλεχος του να επικοινωνήσει με την οικογένεια, προκειμένου ο ίδιος, που δήλωσε εντυπωσιασμένος που υπάρχουν ακόμα τίμιοι άνθρωποι αυτές τις δύσκολες για όλους εποχές, να μιλήσει με τη μικρή.


Ο μεγιστάνας μάλιστα προσφέρθηκε να επιβραβεύσει την 14χρονη με μία μονοήμερη εμπειρία με την Virgin συνολικής αξίας 200 λιρών. Το κοριτσάκι, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, μολονότι από ντροπή δεν μίλησε στον Branson, δηλώνει ενθουσιασμένο και ήδη κάνει σχέδια για το πώς να ξοδέψει τα χρήματα.

P.S.

Δυστυχώς στην χώρα μας δεν έχουμε επιχειρηματίες σαν τον Branson. Αυτός ο άνθρωπος αποτελεί έμπνευση για οποιονδήποτε. Αντ’ αυτού, έχουμε και εμείς μεγιστάνες, απρόσωπους, με καβούρια στις τσέπες, χωρίς συναίσθημα (σ.σ. κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, προτείνουν 12ώρα εργασίας και τις 7 μέρες της εβδομάδας…).

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia