Johnnie Walker. Επετειακές εκδόσεις για τα 200 χρόνια ιστορίας...

Σήμερα, 200 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, όταν ο 15χρονος Σκωτσέζος Johnnie Walker πούλησε μέσα από το παντοπωλείο του το δικό του ουίσκι, το Johnnie Walker είναι το κορυφαίο ουίσκι σε πωλήσεις, με τις πωλήσεις να φθάνουν σε ετήσια βάση τις 223 εκατ. φιάλες.  


Για να γιορτάσει λοιπόν τα 200 χρόνια του, κυκλοφορεί μία σειρά επετειακών εκδόσεων με ειδικές φιάλες: Τα Johnnie Walker Blue Label 200th Anniversary Limited Edition Design, Johnnie Walker Blue Label Legendary Eight, John Walker & Sons Celebratory Blend και John Walker & Sons Bicentenary Blend. 

Συγκεκριμένα, το Blue Label θα βγει στην αγορά το φθινόπωρο με τιμή που θα φθάνει τα 350 δολάρια η φιάλη (περίπου 310 ευρώ), με την πρώτη ύλη να προέρχεται από οκτώ διαφορετικά αποστακτήρια, τα οποία μετρούν δύο αιώνες ζωής.

Για την ιστορία, ο Johnnie Walker, που γεννήθηκε το 1805, αποδείχθηκε πάρα πολύ καλός όχι μόνο στη διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά και στην παραγωγή ενός μοναδικού προϊόντος, καθώς ήταν ο πρώτος που αναμείγνυε διαφορετικά ουίσκι και ποικιλίες δημητριακών, δημιουργώντας εντέλει μία γεύση που θα ικανοποιούσε τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia