Πώς μία πανσιόν αξιοποιεί τα social media εκ καιρώ κρίσης...


Το Deer Path Inn είναι μία πανσιόν που βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία λίγο έξω από το Σικάγο. Το εν λόγω ξενοδοχείο φημίζεται για τον λογαριασμό του στο Instagram (ο οποίος τράβηξε την προσοχή ακόμα και του έγκριτου Forbes), ο οποίος όλο το χρόνο είναι σε λειτουργία, πόσω μάλλον σήμερα, στην εποχή του κορωνοϊού, καθώς ψυχαγωγεί το κοινό του.
Με τις ανάλαφρες αναρτήσεις που ανέκαθεν ανέβαζε, δίνει στο κοινό του ακριβώς αυτό που θέλει, κάτι χαλαρωτικό και ελαφρώς ψυχαγωγικό, κάτι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Μάλιστα, μέσα στον Απρίλιο θα διοργανώσει και online δημοπρασία με τα χρήματα να προορίζονται για την ανόρθωση των γειτονικών επιχειρήσεων που είναι κλειστές λόγω του φονικού ιού.
Σε μια ανάρτηση εικονίζεται με ρόμπα ο διευθυντής του ξενοδοχείου να κάνει «κάμπινγκ» δίπλα στο τζάκι παρέα με τη μασκότ του ξενοδοχείου, ένα πλαστικό παπάκι. Σε μια άλλη, ένας υπάλληλος κάνει καντάδα, ένας άλλος παίζει με το βιολί, ενώ άλλοι κάνουν αγώνα δρόμου.
Τι ακριβώς πετυχαίνει με αυτό τον τρόπο το Deer Path Inn (το οποίο υπολειτουργεί, παρέχοντας μόνο take out υπηρεσίες), ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου «δεν κινείται τίποτα»; 
Υπάρχει μια βασική αρχή στη διαχείριση κρίσεων και το μάρκετινγκ. Εν καιρώ κρίσης μην παραμένεις άπραγος. Αναζήτησε τρόπους να κρατήσεις φρέσκια την εικόνα της επιχείρησής σου στο μυαλό των εν δυνάμει επισκεπτών. Αυτό ακριβώς κάνει!

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia