Ο Branson θα διαθέσει 250 εκατ. για να σώσει τους "εξαιρετικούς υπαλλήλους" του...


Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα διαθέσει ένα πακέτο 250 εκατ. δολαρίων από την προσωπική του περιουσία για να σώσει, από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, τους 70.000 «εξαιρετικούς υπαλλήλους» του.
Όπως ανέφερε ο ιδρυτής του ομίλου Virgin, τα χρήματα αυτά αποσκοπούν να «σώσουν δουλειές», που απειλούνται από την πανδημία, την οποία χαρακτήρισε ως «την πιο σημαντική κρίση που έχει βιώσει ο κόσμος τα τελευταία 70 χρόνια».
Βέβαια, αυτή η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο μιας προηγούμενης απόφασης, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοί του θα έπαιρναν οκτώ εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών. 
Η κίνηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τους βρετανούς πολιτικούς να την χαρακτηρίζουν ως την «απόλυτη ντροπή» και να κατηγορούν τον Branson ότι βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους του – αρκετοί υπάλληλοί του, πάντως, τον υποστήριξαν διατεινόμενοι ότι θα «βάλουν πλάτη» προκειμένου να σωθεί η εταιρεία.
Μετά από αυτά, ο Branson, που ελέγχει το 51% της Virgin Atlantic, ανέκρουσε πρύμναν, αποφασίζοντας εντέλει να προστατέψει τους ανθρώπους του. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η αρχική του απόφαση για την άδεια άνευ αποδοχών (με τα αεροπλάνα, τα ξενοδοχεία, τα κρουαζιερόπλοια και τα γυμναστήρια του ομίλου να έχουν κατεβάσει ρολά) ήταν ιδέα των υπαλλήλων του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αεροπορικής εταιρείας και κατ’ επέκταση να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia