Ο Μασούτης χορηγεί έκτακτο επίδομα στο προσωπικό του ελέω κορωνοϊού


Δικαίως η βορειοελλαδίτικη εταιρεία Μασούτης θεωρείται ως μία από τις καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κάποιος στην Ελλάδα – για οκτώ συναπτά χρόνια διακρίνεται στα βραβεία Best Workplaces.
Εχθές λοιπόν η εταιρεία απέστειλε mail στους εργαζόμενούς της για να τους ενημερώσει για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν, αναγνωρίζοντας «την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν αυτές τις μέρες υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το να παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ ανοικτά είναι θεμελιώδους σημασίας για το κοινωνικό σύνολο, για να διατηρηθεί μια κάποια – στοιχειώδης- ομαλότητα και να μην προκληθεί μεγαλύτερος πανικός. Έχει σημασία να γίνει κατανοητό ότι, σε αυτές τις συνθήκες, το να γεμίσει ένα ράφι δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι κοινωνική προσφορά. Αναγνωρίζω την υπερπροσπάθεια που όλες και όλοι καταβάλετε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό και θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1976 στην συμπρωτεύουσα από τον Διαμαντή Μασούτη, έναν φτωχό άνθρωπο που είχε τελειώσει το δημοτικό. Αυτό όμως δεν του στέρησε την επιτυχία, με τον ίδιο να αναγνωρίζει την αξία των εργαζομένων και των συνεργατών του. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με τους προμηθευτές και να είσαι κοντά στους εργαζόμενους, να αισθάνεσαι ότι είσαι ένας από αυτούς, να τους κάνεις να νιώθουν ασφάλεια».
Τις δύσκολες αυτές στιγμές που διάγουμε ελέω κορωνοϊού, χρειαζόμαστε «καλούς» επιχειρηματίες που βλέπουν τους ανθρώπους τους όχι ως αναλώσιμους αλλά ως συνεργάτες.
Μπράβο σας, κε Μασούτη.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia