Νησί επιστρέφει χρήματα στους επισκέπτες αν βρέξει...


Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένα νησί στην Ιταλία, το Ελβα, τόπος εξορίας του Ναπολέοντα, για να προβληθεί. Εγκαινίασε μια καμπάνια με τίτλο «Elba No Rain», σύμφωνα με την οποία οι επισκέπτες θα λαμβάνουν πίσω τα χρήματα της διανυκτέρευσης σε περίπτωση που κάποια μέρα βρέξει, μεταξύ 10 το πρωί και 8 το βράδυ, για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών.
Οι τουρίστες που δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων είναι όσοι έχουν επιλέξει  κατάλυμα που λαμβάνει μέρος σε αυτήν την εκστρατεία (τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του νησιού). Μάλιστα, αν βρέξει για πάνω από δύο συνεχόμενες ώρες καθημερινά κατά την περίοδο παραμονής τους στο νησί, θα τους επιστρέφεται το πλήρες κόστος διαμονής - η προσφορά ίσχυε μέχρι τα τέλη Μαΐου και εκ νέου από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το μικροκλίμα του Ελβα, του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της Ιταλίας, είναι «ιδιαίτερο» και σχετικά απρόβλεπτο, καθώς συνήθως διαφέρει από το κλίμα της υπόλοιπης χώρας. Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι τους μήνες Απρίλιο και Μάιο των τελευταίων πέντε ετών έβρεξε μόλις δύο φορές για παραπάνω από δύο ώρες στη διάρκεια της μέρας – τον φετινό Μάιο, κανένας τουρίστας δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων.
Πάντως, η καμπάνια προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι το νησί Ελβα μπορεί να προσφέρει στους «τολμηρούς» τουρίστες, που δεν θα διστάσουν να κάνουν κράτηση ασχέτως καιρικών συνθηκών, πολύ περισσότερα από τις παραλίες του.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia