Virgin Atlantic. Προαιρετικό το κραγιόν στις αεροσυνοδούς


Είναι λίγο-πολύ γνωστό ότι οι αεροπορικές εταιρείες επιβάλλουν στις αεροσυνοδούς να είναι πάντα μακιγιαρισμένες εν ώρα εργασίας. Η British Airways, για παράδειγμα, απαιτεί από τις γυναίκες αεροσυνοδούς να φοράνε κραγιόν και ρουζ, να έχουν περιποιημένα φρύδια και να κρύβουν τις κηλίδες και τα σημάδια του προσώπου. 

Ωστόσο, πρόσφατα η Virgin Atlantic αποφάσισε να κινηθεί ενάντια στο ρεύμα και να επιτρέψει στις αεροσυνοδούς να έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα της επιλογής. Πλέον δεν θα είναι υποχρεωμένες να φοράνε τα κόκκινα κραγιόν που ταιριάζουν με τη στολή τους, και -αν είναι αρκετά τολμηρές- να μην φορέσουν καθόλου κραγιόν. Επιπρόσθετα, στη στολή τους θα συμπεριλαμβάνεται και παντελόνι, κάτι που μέχρι σήμερα θα έπρεπε να το ζητήσουν μόνες τους.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι πρόκειται για μια τολμηρή απόφαση σε έναν χώρο όπου οι γυναίκες αεροσυνοδοί καλούνται να καταβάλουν ιδιαίτερη φροντίδα και προσπάθεια για την εμφάνισή τους, κάτι που αναπόφευκτα αυξάνει το κόστος για τις χαμηλά αμειβόμενες εργαζόμενες. Διευκρίνισε ότι εισακούστηκαν οι απόψεις των μελών του πληρώματος, που μπορούν στο εξής να εργάζονται χωρίς make up, αλλά και να αυτοσχεδιάσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia