Τα ΙΚΕΑ ίσως στο κοντινό μέλλον νοικιάζουν έπιπλα...


Μέχρι σήμερα ο όρος leasing (χρηματοδοτική μίσθωση – αντί της αγοράς, ο ενδιαφερόμενος νοικιάζει ένα πάγιο για 3-6 χρόνια) είχε ταυτιστεί με τα εταιρικά αυτοκίνητα και, για τους πιο ''ψαγμένους'', τον επαγγελματικό εξοπλισμό.
Πλέον η ΙΚΕΑ έρχεται για να το αλλάξει αυτό, αφού αναμένεται να καταστήσει εφικτή την ενοικίαση των επίπλων της. Το «πείραμα» έχει κάνει ήδη πρεμιέρα σε κατάστημα της Ελβετίας και προς το παρόν απευθύνεται αποκλειστικά σε εμπορικές επιχειρήσεις που θέλουν να νοικιάσουν έπιπλα, καρέκλες, γραφεία κ.λπ.
Η μέθοδος του leasing επίπλων αναμένεται, αν τα πρώτα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, να επεκταθεί και στους απλούς καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να προμηθευτούν σε χαμηλότερες τιμές μεταχειρισμένες οικιακές συσκευές και έπιπλα.
Όταν λήξει η περίοδος leasing (π.χ. σε 3-4 χρόνια), ο πελάτης μπορεί να παραδώσει τα έπιπλα και να νοικιάσει άλλα, καινούρια ή μεταχειρισμένα. Τα έπιπλα αυτά, αφού υποστούν μια «ανανέωση» (π.χ. επισκευή, συντήρηση) θα βγουν ξανά στην αγορά.
Σύμφωνα με την σουηδική εταιρεία, η υπενοικίαση επίπλων εντάσσεται σε μια προσπάθεια να καταστεί το brand πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς θα παραταθεί η διάρκεια ζωής των προϊόντων της και ως εκ τούτου θα περιοριστούν τα απορρίμματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη οι πελάτες των ΙΚΕΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να επιστρέψουν ορισμένα χρησιμοποιημένα έπιπλα, τα οποία προορίζονται για μεταπώληση ή για δωρεά σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia