Τι έκανε εργοδότης της συμφοράς επειδή δεν πήρε πίσω το δώρο Χριστουγέννων


Φαίνεται ότι ορισμένοι (άθλιοι) εργοδότες επιστρατεύουν καινοτόμες προσεγγίσεις για να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω το δώρο των Χριστουγέννων από τους υπαλλήλους τους, μια πρακτική που δυστυχώς ευημερεί στις μέρες μας.

Tην παρέμβαση λοιπόν της Επιθεώρησης Εργασίας προκάλεσε επώνυμη καταγγελία από εργαζόμενο στη Μυτιλήνη σε εταιρεία εστίασης. Η εταιρεία όχι μόνο ζήτησε από τον εργαζόμενο να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων αλλά, όταν αυτός αρνήθηκε, αποφάσισε να τον εκδικηθεί με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο.

Ο Πέτρος Λ. χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Βρίσκομαι στην Μυτιλήνη και δουλεύω σε επισιτιστική εταιρεία. Έβαλαν το δώρο Χριστουγέννων στο λογαριασμό μου και απαίτησαν να το επιστρέψω αλλιώς θα με διώξουν. Έπειτα ο υπεύθυνος του καταστήματος εν ονόματι Γ.Χ.  με απείλησε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην ξαναβρώ δουλειά και θα με δυσφημίσει  στην αγορά.

Έχω έναν λογαριασμό μισθοδοσίας στην Alpha, τον οποίο μας έβαλε η εταιρεία να ανοίξουμε όλοι οι εργαζόμενοι. Εγώ είχα λογαριασμό Μισθοδοσίας στην τράπεζα Πειραιώς από την προηγούμενη δουλειά μου. Λόγω χρεών στην εφορία, είχα έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό. Δήλωσα λοιπόν ακατάσχετο λογαριασμό τον τωρινό λογαριασμό της μισθοδοσίας στην Alpha
Η εν λόγω εταιρεία για λόγους εκδικήσεως, καθώς κράτησα το δώρο μου, έβαλε στη συνέχεια τα χρήματα του μισθού στον παλιό λογαριασμό ο οποίος δεν ήταν ακατάσχετος. Ως εκ τούτου αδυνατώ να πληρώσω τα βασικά μου έξοδα και δεν μπορώ να παρέχω στην οικογένεια μου κυριολεκτικά τα βασικά. Όλοι οι υπάλληλοι επέστρεψαν το δώρο εκτός από τρεις που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση».

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia