Η Aθήνα ο πιο ελκυστικός προορισμός για Airbnb. Στο παιχνίδι και η Εκκλησία...


Η πιο ελκυστική πόλη στην Ευρώπη για τους τουρίστες που θέλουν να διαμείνουν σε σπίτια της Airbnb είναι η Αθήνα, συμβάλλοντας κατά κάποιο τρόπο στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.
Ανάμεσα σε 18 ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα είναι μακράν ο πιο φθηνός προορισμός, με μέσο ημερήσιο ενοίκιο 52 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Βουδαπέστη με 61 και το Βερολίνο με 70 ευρώ – πιο ακριβό είναι το Άμστερνταμ με 159 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αθήνα γύρω στις 9-10 χιλιάδες καταχωρίσεις διαμερισμάτων ή ακινήτων που συνεργάζονται με την Airbnb – περίπου ένας στους δύο ιδιοκτήτες εκμεταλλεύεται περισσότερα από τρία διαμερίσματα (από τις υψηλότερες αναλογίες στην Ευρώπη).
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι μέσα στον Οκτώβριο η πληρότητα που παρουσιάζουν  τα ακίνητα της Airbnb είναι της τάξης του 80% (!), αρκετά για να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους  ένα μέσο μηνιαίο εισόδημα που αγγίζει τα 1.000 ευρώ.


Και η Εκκλησία στο χορό…

Το δάκτυλο στο μέλι θα βάλει πλέον και η Εκκλησία και συγκεκριμένα το Ίδρυμα της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, η οποία μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων τύπου Airbnb.
Ο χώρος που θα εκμεταλλευτεί εμπορικά το εν λόγω ίδρυμα είναι ένα πολυώροφο κτήριο επί των οδών Μητροπόλεως 78 και Αιόλου. Στο ισόγειο του κτηρίου αναμένεται να λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα και στους ορόφους τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι εργασίες αποκατάστασης, που θα διαρκέσουν τρία χρόνια,  θα φθάσουν τα 700.000 ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia