Arpato.gr. Η δημοπρασία αλλιώς...


Στο άκουσμα του όρου «δημοπρασία», ο νους μας ταξιδεύει συνειρμικά σε έργα τέχνης, σπάνιους πίνακες, γνωστούς οίκους, αλλά και, για τους "ψαγμένους", ορισμένους τουριστικούς ιστότοπους, που δέχονται προσφορές από τους χρήστες για αδιάθετα δωμάτια.

Πλέον, ακόμη και στη χώρα μας υπάρχει μια πλατφόρμα δημοπρασιών, το arpato.gr, για αγαθά-υπηρεσίες όπως γεύμα σε εστιατόριο, θεατρική παράσταση, περιποίηση σώματός κ.λπ. Η εν λόγω πλατφόρμα είναι δημιούργημα του Κίμωνα Τουσμάνωφ, ο οποίος παρατήρησε ότι στην Ολλανδία, όπου έζησε μέχρι το 2014, ήταν αρκετά δημοφιλές το μοντέλο των δημοπρασιών, ιδιαίτερα στις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Real time πλατφόρμες όπως το aparto.gr δίνουν την ευκαιρία σε μία επιχείρηση, που συχνά μέσα στο χρόνο χαρακτηρίζεται από εποχικότητα, να αυξήσει τις πωλήσεις (ίσως και να αυξήσει την πελατεία της σε μόνιμη βάση, αν μετατρέψει αυτούς τους πελάτες σε loyals), ιδιαίτερα σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

Το όφελος φυσικά για τους καταναλωτές είναι ότι έχουν την ευκαιρία με μικρά πόσα να απολαύσουν παροχές για τις οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να τα αποκτήσουν σε κανονική τιμή.

Πώς λειτουργεί;

Ο χρήστης μπορεί εύκολα και χωρίς χρέωση να εγγραφεί στο site ή να συνδεθεί μέσω του Facebook. Αφού διαβάσει τις λεπτομέρειες (όπως τι περιλαμβάνει η προσφορά) και επιλέξει το προϊόν που τον ενδιαφέρει, δίνει την προσφορά του (συνήθως φαίνεται και η πραγματική τιμή του εν λόγω προϊόντος), που μπορεί να ξεκινήσει από το ένα ευρώ.

Με τη λήξη του χρόνου, νικητής είναι αυτός που έδωσε τη μεγαλύτερη προσφορά, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει μέσα σε 48 ώρες (στο ποσό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η προμήθεια του arpato.gr, που είναι τρία ευρώ) για να παραλάβει το ειδικό κουπόνι.

Ο χρήστης ενημερώνεται αν κάποιος άλλος κάνει καλύτερη προσφορά και μπορεί να κάνει αντιπροσφορά – τα ποσά είναι προεπιλεγμένα και ξεκινούν από το ένα ευρώ.

Σήμερα, τα πιο δημοφιλή προϊόντα προς δημοπρασία στο arpato.gr έχουν να κάνουν με το χώρο της εστίασης, της ομορφιάς και της ψυχαγωγίας.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia