Ζήτησαν συγγνώμη επειδή το τρένο πέρασε 20 δευτερόλεπτα πιο νωρίς...

Ελλάδα 2017

Ο Προαστιακός, σε αντίθεση με το Μετρό (το οποίο, ωστόσο, τα έκανε μαντάρα με τις ατελείωτες ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο – αν και σε κάποιο βαθμό ευθύνεται και το επιβατικό κοινό), δεν φημιζόταν ποτέ για την ακρίβεια των δρομολογίων του. Συχνά, αρκετά δρομολόγια περνούν με καθυστέρηση ολίγων λεπτών. Αρκετά πιο σπάνια, κάποια δρομολόγια ακυρώνονται απροειδοποίητα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το κοινό, πέρα από τον φωτεινό πίνακα που απλώς παραθέτει τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Για συγγνώμη, ούτε λόγος.
Δυστυχώς, στον Προαστιακό και όχι μόνο, η εξυπηρέτηση του πελάτη περνάει σε δεύτερη μοίρα. Μπορούν, όμως, να πάρουν μαθήματα από τους Γιαπωνέζους…

Ιαπωνία 2017

Πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση μιας σιδηροδρομικής γραμμής η οποία συνδέει τα προάστια του Τόκιο, που εξυπηρετεί περίπου 150 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο, έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για τυχόν αναστάτωση που προκλήθηκε. Το τρένο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9:44:40 αλλά εκ παραδρομής έφυγε στις 9:44:20, είκοσι δηλαδή δευτερόλεπτα πιο νωρίς»!!!

Η διοίκηση ανέφερε ότι το λάθος έγινε διότι το προσωπικό δεν έλεγξε το πρόγραμμα αναχωρήσεων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως κανένας πελάτης της εταιρείας δεν παραπονέθηκε για την αναχώρηση εκτός προγράμματος (εξάλλου, το επόμενο τρένο πέρασε μετά από τέσσερα λεπτά)


Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου (σ.σ. στην Ιαπωνία είθισται να ζητούν συγγνώμη και για καθυστερήσεις του ενός λεπτού - εταιρεία που παρασκευάζει παγωτά ζήτησε συγγνώμη γιατί αναγκάστηκε να αυξήσει την τιμή του παγωτού της...) και δυστυχώς προκαλεί σκωπτικά σχόλια για το επίπεδο των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, συγκριτικά με την Ιαπωνία, σε άλλες χώρες.

Είναι φανερό ότι οι Ιάπωνες έχουν πάει την εξυπηρέτηση του πελάτη σε άλλο επίπεδο.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia