Το ανεστραμμένο μπουκάλι κέτσαπ απέφερε 13 εκατ. δολάρια στον εφευρέτη του...

Γνωρίζατε ότι ο εφευρέτης του ανεστραμμένου μπουκαλιού του κέτσαπ κέρδισε 13 εκατ. δολάρια;

Πρόκειται για ένα από τα αγαθά που σπάνια απουσιάζει από το ψυγείο – το 96% των αμερικάνικων νοικοκυριών πάντα έχει κέτσαπ στο ψυγείο του. Παρ’ όλα αυτά, οι πωλήσεις του γνώρισαν κάμψη στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Την εποχή εκείνη, ο ηγέτης της αγοράς, η H.J. Heinz Co., αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να πείσει το κοινό να καταναλώσει περισσότερη κέτσαπ. Για να το κάνει αυτό όμως θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα πιο πρακτικό μπουκάλι, που θα επέτρεπε στον χρήστη να βγάλει τη σάλτσα εύκολα και γρήγορα, χωρίς το φόβο να πεταχτεί –λόγω της συμπίεσης- κέτσαπ παντού ή την χρήση μαχαιριού για την απόσπαση υπολειμμάτων που είχαν προσκολληθεί στα τοιχώματα.

Τότε σκέφτηκαν να δημιουργήσουν το μπουκάλι που θα μπορούσε να σταθεί ανάποδα, από το πώμα. Ως εκ τούτου, απευθύνθηκαν στον Πωλ Μπράουν, που είχε επινοήσει μία ειδική βαλβίδα που απελευθέρωνε το περιεχόμενο ενός μπουκαλιού όταν οι πλευρές του συμπιεζόταν. Η εφεύρεσή του βρήκε εφαρμογή σε διάφορους κλάδους, ανάμεσά τους και η NASA. Όταν πούλησε την εταιρεία του, η εν λόγω εφεύρεση του απέφερε 13 εκατ. δολάρια.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia