ΟΤΕ ΠΟΤΕ!!!

Λάτρης του ΟΤΕ δεν ήμουν ποτέ. Θυμάμαι όταν άνοιξε η αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να αποκτήσει ανταγωνιστές. Η αντίδρασή του ήταν άκρως υποτονική. Εβλεπε τους πελάτες του να φεύγουν και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η ιστορική αυτή εταιρεία που λέγεται ΟΤΕ σήμερα δεν θα υπήρχε, αν οι ανταγωνιστές που προέκυψαν τότε δεν ήταν χειρότεροι από αυτόν. Υιοθετώντας τη λογική της αρπαχτής, καλλιέργησαν υπερβολικές προσδοκίες και εν τέλει απέτυχαν οικτρά. Εν ολίγοις, η πρακτική αυτή ακολουθείται και σήμερα. Διότι πίσω από τις σαχλές διαφημίσεις και τα δήθεν δώρα, δεν αργεί ο μέσος πελάτης να αντιληφθεί ότι ο βασιλιάς ειναι γυμνός.
Και, εντάξει, από όλες αυτές τις εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας που μπήκαν στην αγορά, το περιμένεις. Από τον ΟΤΕ, όμως, που είναι συνώνυμος με το τηλέφωνο στη χώρα μας, θα περιμέναμε κάτι καλύτερο.
Στην προσπάθειά μου να συντάξω μία επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΟΤΕ, με αφρομή παραπληροφόρηση από πωλήτριά του (με αποτέλεσμα σήμερα να πληρώνω 90 ευρώ το δίμηνο, με άθλιο Ιντερνετ), διαπίστωσα ότι οι εναλλακτικές που μου έδινε, προκειμένου να κατηγοριοποιήσει το ηλεκτρονικό μου μήνυμα, τα είχε όλα εκτός από "παράπονα". Που σημαίνει ότι οι πελάτες του ΟΤΕ δεν έχουν παράπονα. Διότι, πολύ απλά, ο ΟΤΕ δεν έχει καταφέρει να αποτινάξει από πάνω του τα πέτρινα χρόνια, όταν ήταν μονοπώλιο και έκανε ότι ήθελε.
Η απάντηση ήρθε άμεσα, για να μου ενθυμίσει ότι το μήνυμα ελήφθη και θα προωθηθεί στο αρμόδιο τμήμα. Δύο εβδομάδες μετά, ακόμα προωθείται. Δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αφιερώσει δύο λεπτά και να υπερασπιστεί, έστω, την πολιτική της εταιρείας.
Μπράβο λοιπόν στον ΟΤΕ. Και εις ανώτερα. Το χειρότερο όμως είναι ότι εκεί που μένω φθάνει μόνο το δίκτυο του ΟΤΕ. Οπότε θα τους υποστώ για καιρό ακόμα. Θα τους το ανταποδώσω όμως.
Υ.Γ.
Κύριοι στον ΟΤΕ, σας προτείνω να περιορίσετε το διαφημιστικό σας προϋπολογισμό και να ρίξετε χρήμα στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Ο πελάτης, κύριοι, δεν είναι δεδομένος (μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για μένα). Ακόμα και αν δεν θέλετε να τον εξυπηρετήσετε, τουλάχιστον προσποιηθείτε, μην τον αγνοήτε. Κάντε το, πριν να είναι αργά.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia