Η εξυπηρέτηση πελατών στα Jumbo

Για τα Jumbo ήθελα να γράψω πολύ καιρό τώρα. Θυμάμαι και έναν μαθητή μου, πρώην εργαζόμενο εκεί, που μου είχε πει ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι το δυνατό της σημείο. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν αγοράσαμε ένα παιδικό σωσίβιο από τα Jumbo στο Smart Park.
Ελλατωματικό. Στην απόδειξη -ευτυχώς που την κοιτάξαμε- έγραφε ότι αλλαγές σε ελλατωματικά προϊόντα γίνονται δύο φορές μόνο την εβδομάδα (Δευτέρα και Σάββατο 2-6). 
Ωραία, αν δεν σε βολεύει εκείνες τις ώρες, δεν έχεις καμία τύχη. Πήγαμε τη Δευτέρα στις 5.30. Για συγγνώμη ούτε λόγος. Εμείς φταίγαμε που διαλέξαμε το προβληματικό. Πήραμε και ένα καροτσάκι, το οποίο μετά από μια βόλτα στο πάρκο απώλεσε τη μία του ρόδα. Οταν το επιστρέψαμε, μπορείτε να φανταστείτε την απάντηση που μας έδωσαν. Ηταν περασμένες 6, εξάλλου.
Αν για πολλές εταιρείες ''Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο'', το σίγουρο είναι ότι για τα Jumbo αυτό δεν ισχύει. Ο πελάτης έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Οφείλει να υπακούσει στις πολιτικές της εταιρείας. Ολοι δουλεύουν για το αφεντικό. Για τον πελάτη, κανείς.
Κρίμα, γιατί μιλάμε για μια εταιρεία που θεωρείται επιτυχημένη, με παρουσία και στα Βαλκάνια. Αν πάντως νομίζετε ότι οι ισχυρισμοί μου είναι υπερβολικοί, πληκτρολογήστε στη μηχανή αναζήτησης ''παράπονα Jumbo'' για να δείτε τα αποτελέσματα. Οι αρνητικές κριτικές είναι τόσο πολλές, κάτι που αποτυπώνει το επίπεδο αυτής της εταιρείας, που αδιαφορεί ακόμη και για τη διαδικτυακή της φήμη.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia